Rezumat:

Această lucrare explorează două forme clinice sau aspecte alenarcisismului și implicațiile lor psihopatologice: narcisismulcu (aici aș propune formula: narcisism de tip piele-subțireși narcisism de tip piele-groasă) piele subțire sau vulnerabil(NV) și narcisismul cu piele groasă sau grandios (NG).Diferiți termeni utilizați și caracteristicile lor sunt trecute înrevistă. Vignetele clinice sunt examinate pentru ambele tipuri denarcisism, subliniind caracteristicile lor diagnostice și discutândasemănările și diferențele lor, pe lângă factorii care pot confericomplexitate suplimentară cazului clinic. Este subliniatăimportanța experiențelor de rușine și de umilire. Pe bazaacestor comparații, mecanismele psihodinamice puse în joc suntexaminate în ambele cazuri, în special relația lor cu nivelurilede funcționare mintală. Lucrarea concluzionează că atât NV,cât și NG constituie modalități eșuate de a face față articulăriidialectice dificile între auto-afirmare și recunoașterea celuilalt.


Cuvinte cheie:


Trebuie sa fii membru pentru a avea acces la acest continut. Daca ai cont si abonament valabil te rugam sa te / inregistrezi.
Lista preturiPret
VOLUM 201945.00 RON
Narcisism de tip piele-subțire sau vulnerabil și narcisism de tip piele-groasă sau grandios: asemănări și diferențe10.00 RON