Rezumat:

Aceasta este o lucrare ce arată cum un concept central pentru opera lui Wilfred Bion și una din recomandările importante ale lui Klein referitoare la practica psihanalizei cu adulți și copii mici, pot fi văzute, ambele, în lumina formulărilor timpurii ale lui Freud despre originea anxietății și despre primele răspunsuri ale mamei la bebelușul său în suferință. În această lucrare sugerez că aceste concepte ale lui Klein și Bion, influente din punct de vedere clinic, arată o concordanță și o afinitate fundamentale în raport cu ideile timpurii ale lui Freud despre managementul anxietății în relația mamă-bebeluș, descrise în două din lucrările sale pre-psihanalitice, How Anxiety Originates66 (1894b), și The Project for a Scientific Psychology67 (1950 [1895]). Modul specific de operare al interpretării psihanalitice este clarificat prin comparațiile făcute, fără a încerca să sugerez că Klein sau Bion își bazează conceptele chiar pe aceste formulări timpurii ale lui Freud.


Cuvinte cheie: acțiune specifică, identificare proiectivă, conținător, conținător-conținut, identificare introiectivă, punct de urgență, psihanaliza copilului, anxietate, Bion, Klein, Freud


Trebuie sa fii membru pentru a avea acces la acest continut. Daca ai cont si abonament valabil te rugam sa te / inregistrezi.
Lista preturiPret
VOLUMUL 201845.00 RON
Interpretarea ca „acțiunea specifică“ a lui Freud și „conținător-conținut“-ul lui Bion10.00 RON