Rezumat:

Susținând cu material clinic, autorul discută importanța modului de atenție „biocular“, care se bazează, pe de o parte, pe procesul psihic al reveriei și, pe dealtă parte, pe „analizare“. Acest proces este necesar pentru dezvoltarea unui spațiu psihic în care experiențele aflate „în umbra“ nereprezentatului pot ieși la lumină și li se poate conferi o formă, întâi la modul pictural, apoi la modul ideațional. Acest lucru necesită acompanierea și gestionarea ambiguității diferitelor momente și spații, fără a sfârși prin aducerea lor în spațiul clarității,al logicii și explicației. Pentru a reuși asta, psihanalistul trebuie să creeze spațiu pentru ceea ce este „altceva“, altceva decât ceea ce este doar aparent aici și acum, și altceva decât simplul „tu și eu“, menținând totodată „focul“ analitic într-o situație pentru care nu este disponibil „nici un model în viața reală“, unloc care este complet ancorat în ceea ce nu este aparent.


Cuvinte cheie: conținere, reverie, inconștient, fantasmă, nereprezentat, „aici și acum“, cadru, temporalitate, vedere binoculară, simbolizare, Bion, figurabilitate


Trebuie sa fii membru pentru a avea acces la acest continut. Daca ai cont si abonament valabil te rugam sa te / inregistrezi.
Lista preturiPret
VOLUMUL 201745.00 RON
Bi-ocularitatea, funcționarea minții psihanalistului3010.00 RON