Rezumat:

Capacitatea de a spune o glumă reprezintă un eveniment interpersonal foarte complex care depinde de maturizarea câtorva achiziții legate de dezvoltareși care sunt absente sau fi rave la copiii cu Sindrom Asperger. Aceste achiziții includ abilitatea de a cunoaște mintea celuilalt, un simț al sincronizării interpersonale și mai ales capacitatea de gândire abstractă. Autorul discută noțiunea de travaliu al umorului concepută de Freud (1905), înrudită cu travaliul visului, ambele concepte fiind căile de formare a reprezentărilor psihice. Freud consideră travaliul umorului ca o activitate mentală care operează la nivelul verbal, iar autorul examinează dimensiunile preverbale care se înrădăcinează în interacțiunile arhaice dintre mamă și copil. O discuție extinsă de caz despre tratamentul psihanalitic al unui băiat cu Asperger este propusă pentru a ilustra aceste subiecte și pentru a demonstra activitatea travaliului umorului ca o cale de formare a reprezentărilor psihice.


Cuvinte cheie: travaliul umorului, travaliul visului, Asperger, reprezentări psihice, tehnica de analiză a copilului, umorul în analiză


Trebuie sa fii membru pentru a avea acces la acest continut. Daca ai cont si abonament valabil te rugam sa te / inregistrezi.
Lista preturiPret
VOLUMUL 201745.00 RON
Capacitatea de a spune o glumă: Reflecții din lucrul cu copiii cu Asperger10.00 RON