Rezumat:

„Folosirea unui obiect și relaționarea prin identificare“ este olucrare de referință despre care îmi este foarte dificil să scriu pentru că mult din ce stă la baza ei este doar sugerat. Este nevoie ca cititorul nu doar să citească articolul, ci și să îl scrie. În cursul citirii/scrierii lucrării, mama devine reală pentru bebeluș în procesul lui de distrugere efectivă a ei ca obiect extern (distrugerea sentimentului ei de mamă adecvată), distrugere percepută de acesta. De asemenea, ea devine un obiect extern real pentru bebeluș în procesul acestuia de experimentare a travaliului psihologic implicat de supraviețuirea distrugerii, o formă de travaliu care nu se întâmplă în lumea obiectelor fantasmate. Analistul sau mama nu vor putea fi capabili să supraviețuiască distrugerii. Este esențial ca analistul să poată recunoaște față de el însuși incapacitatea lui de a supraviețui și, dacă estenecesar, să încheie analiza din cauza efectelor nocive atât pentru pacient cât și analist în cazul unei astfel de experiențe prelungite. Autorul prezintă discuții clinice ale unor analize în care analistul supraviețuiește distrugerii și altele in care nu poate supraviețui distrugerii.


Cuvinte cheie: Winnicott, distrugere, folosirea obiectului, relația de obiect, supraviețuirea obiectului, distrugerea obiectului.


Trebuie sa fii membru pentru a avea acces la acest continut. Daca ai cont si abonament valabil te rugam sa te / inregistrezi.
Lista preturiPret
VOLUMUL 201745.00 RON
Distrugerea reconsiderată: despre „Folosirea unui obiect și relaționarea prin identifi care“ a lui Winnicott10.00 RON